Tipuri de rochii de mireasa: cum alegi rochia potrivita?

rochie de mireasa

Alegerea rochiei pe care o vei purta in ziua nuntii tale este una foarte personala si tine, de cele mai multe ori, de stilul evenimentului si de preferintele tale in materie de modele si culori. Exista, insa, cateva aspecte ce pot face un model de rochie mai potrivit pentru tine. Te invitam sa descoperi in continuare cateva criterii importante de care sa tii cont atunci cand iti alegi rochia de mireasa, dar si care sunt principalele tipuri de rochii si ce particularitati au.

Ce trebuie sa iei in considerare pentru a-ti gasi rochia perfecta?

Probabil cel mai important aspect atunci cand iti alegi tinuta pentru aceasta zi speciala este felul in care te face sa te simti. Daca modelul ti se pare incantator, iar tu te simti frumoasa si increzatoare atunci cand il imbraci, ai toate sansele ca rochia sa fie ideala pentru tine. Pe langa acest aspect, este recomandat sa tii cont si de:

  • stilul rochiei - acesta trebuie sa fie in acord cu tipul evenimentului. Spre exemplu, o rochie eleganta si sofisticata este ideala pentru un eveniment formal, in timp ce pentru o nunta pe plaja, tinuta poate fi una mai lejera.
  • tipul materialului - tesatura din care este confectionata rochia trebuie sa iti asigure o purtare cat mai confortabila si, totodata, sa reflecte gusturile si stilul tau. In plus, materialul trebuie sa fie potrivit si pentru sezonul in care are loc nunta. Tesaturile mai dense, precum brocartul sau catifeaua sunt ideale pentru sezonul rece, in timp ce matasea sau dantela se potrivesc mai bine zilelor insorite.
  • croiala - aceasta trebuie sa fie cat mai potrivita formei corpului tau si sa iti puna in evidenta silueta. Rochiile cu volum in partea de jos pot echilibra un bust generos sau o silueta cu umeri largi, in timp ce modelele mulate vor evidenta o silueta de tip clepsidra.
  • buget - in functie de materialul ales si de dificultatea croielii, costul rochiei de mireasa poate varia semnificativ. Inainte de a incepe cautarea, stabileste un buget, iar astfel vei sti exact cat poti cheltui si iti vei reduce timpul de căutare.

Tipuri de rochii de mireasa pentru care poti opta

Rochiile de mireasa vin intr-o diversitate de forme si stiluri. In plus, ai intotdeauna optiunea sa iti creezi propriul model, care sa te reprezinte. Iata cateva tipuri populare de rochii de mireasa ce iti pot servi ca inspiratie.

Rochia de mireasa clasica

Rochia de mireasa clasica

Simpla, dar totodata extrem de eleganta, acest tip de rochie de mireasa se numara printre cele mai populare modele. De regula, rochiile clasice au linii feminine si elemente decorative foarte subtile sau chiar absente. In general, decolteul nu este foarte pronuntat, silueta este una minimalista, iar materialele folosite sunt elegante si rafinate. Daca iubesti modelele atemporale care iti accentueaza subtil zona taliei, poti opta pentru o rochie clasica, realizata din tafta ivory sau alba.

Rochia de mireasa tip sirena

Rochia de mireasa tip sirena

Rochia de tip sirena este mulata pe corp de la umeri pana in zona genunchilor, de unde se extinde intr-o fusta ampla. Aceasta tinuta este ideala pentru siluetele de tip clepsidra, sau daca iti doresti un model care sa iti evidentieze formele. Rochiile sirena pot fi croite din materiale precum matasea sau dantela si sunt adesea decorate cu paiete, broderie sau margele. Spre exemplu, o dantela cu perle si paiete poate fi o alegere inspirata, daca preferi look-urile romantice si gratioase.

Rochia de mireasa in forma de A

Rochia de mireasa in forma de A

Un alt model care iti poate accentua zona taliei in cel mai gratios mod este rochia de mireasa cu croiala in forma de A. Aceasta este potrivita pentru majoritatea tipurilor de siluete si este o alegere perfecta pentru evenimentele care tind catre stilul formal. Acest model este mulat in partea superioara iar din zona taliei devine treptat mai voluminos, creand o forma similara literei A. O astfel de rochie poate fi confectionata din materiale precum satin sau tulle si poate include elemente decorative din broderie sau dantela cu modele florale, geometrice sau liniare.

Rochia de mireasa in stil boem

Rochia de mireasa in stil boem

Cu o croiala usor fluida si elemente decorative delicate, precum dantela, broderie sau franjuri, acest tip de rochie este alegerea perfecta daca vrei sa iti exprimi feminitatea si spiritul liber. In functie de gradul de eleganta al rochiei, aceasta poate fi purtata atat la un eveniment ce are loc intr-un salon elegant, cat si la o nunta in aer liber, sau chiar pe plaja. Croiala si zona decolteului pot varia, insa un element des intalnit in rochiile boeme sunt manecile cazute.

Rochia de mireasa scurta

Rochia de mireasa scurta

Rochiile de mireasa scurte sunt o optiune populara pentru nuntile informale sau daca iti doresti un eveniment lejer ori neconventional. Lungimea rochiei poate varia, de la mini la midi, in functie de preferintele tale si look-ul pe care il urmaresti. In general, o rochie scurta este o alegere potrivita pentru o nunta de vara, si, in functie de materialul folosit, o astfel de tinuta poate fi la fel de eleganta si rafinata ca o rochie lunga. Daca iti doresti sa imbini eleganta si confortul, poarta cu incredere o rochie scurta, decorata cu broderie cu model geometric.

Indiferent de stilul pe care il alegi, rochia de mireasa trebuie sa te reprezinte si sa te puna in valoare in aceasta zi memorabila! Alege o silueta in care sa te simti bine pe parcursul intregului eveniment si opteaza pentru materiale de calitate. Luxuro iti ofera o selectia vasta de tesaturi calitative, broderii si franjuri cu modele unice in Romania, pentru ca tu sa iti creezi rochia mult visata!